NIEUWS  

Vanwege het coronavirus gaan al onze activiteiten niet door. Wij houden u op de hoogte!

Het bestuur van GVR e.o. wenst u en uw familie fijne kerstdagen toe en een gelukkig en gezond 2020!

Bezoek aan Het Huis van Morgen in het Kellebeekcollege
Op 24 oktober werden we hartelijk ontvangen in het Kellebeekcollege door Margo Emmen van Het Huis van Morgen. We kregen een interessante uitleg over nieuwe producten, gericht op preventie en zelfzorg. Zo was er een scootmobiel die opgevouwen kon worden tot rolkofferformaat, een robot speciaal ontworpen om mensen te voeren en een slot op de voordeur die geopend kan worden door o.a. een app op de telefoon. Margo sprak enthousiast over de nieuwe ontwikkelingen die gedaan worden op het gebied van producten die ervoor zorgen dat mensen langer thuis kunnen blijven wonen maar ook hun onafhankelijkheid behouden.
Het was zeer interessant en we kwamen erachter dat er toch wel heel veel mogelijk is op het gebied van zelfzorg. Neemt u gerust een kijkje op de website: www.huis-van-morgen.nl of ga een keertje langs. Bel wel van te voren eerst of het uitkomt. Telefoonnummer: 0165-224 631


We zijn nog op zoek naar mensen voor in het bestuur. U kunt zich opgeven bij het secretariaat.

Koninklijke Onderscheiding voor Janneke Nagtzaam
Op zondag 17 maart kreeg GVR lid Janneke Nagtzaam in de Kring van burgemeester Niederer een lintje. 
Als u op de onderstaande link klikt kunt u het artikel lezen:
lintje Janneke Nagtzaam

Het bestuur van GVR e.o. wenst u en uw familie hele fijne feestdagen toe en een gelukkig en gezond 2019!

Overlijden Jan Mol
Met grote droefenis hebben wij vernomen dat op 21 november onze ere-voorzitter Dhr. Jan Mol op 92 jarige leeftijd is overleden. Hij is jarenlang voorzitter geweest van onze vereniging en heeft heel veel betekend voor het verenigingsleven in Roosendaal. Wij wensen zijn familie veel sterkte toe in deze moeilijke tijd. 

Afscheid vicevoorzitter Mientje van Gils

Op 25 oktober heeft Mientje afscheid genomen als bestuurslid bij de GVR. Vele jaren heeft ze ons geholpen met het organiseren van onze avonden. 

Nieuwe voorzitter voor onze vereniging
Nadat Jac gestopt is als voorzitter zijn we op zoek gegaan naar een vervanger. Die hebben we gevonden bij onze eigen leden nl: Dhr. Joost Polak!
Wij zijn erg blij dat hij de taak als voorzitter op zich wil nemen.

Dhr. Jac Dekkers is gestopt als voorzitter van de GVR e.o. Wij zoeken nog bestuursleden.

De jaarvergadering vindt plaats op 31 mei i.p.v. 24 mei.

Het bestuur van de GVR wenst u en uw familie een fijn en gezond 2018 toe!!

Rabobank Clubkas Campagne
Dit jaar haalden we 37 stemmen op wat goed was voor € 120,62.

Nieuwe site in de lucht!
Vanaf 13 januari 2017 is onze nieuwe site www.gv-roosendaal.nl geworden. Het heeft dezelfde indeling en kleuren als eerst, alleen de naam en de emailadressen van het bestuur zijn veranderd.

Nieuwjaarsbijeenkomst donderdag 19 januari
Iedereen mag mensen meenemen die ook lid van onze vereniging willen worden!

Koninklijke Onderscheiding
Op 6 januari ontving Dhr. Broos, al jaren lid van de GVR, een koninklijke onderscheiding. Wij feliciteren hem met zijn welverdiend lintje! (klik op de link hieronder om het artikel te lezen)
lintje Jan Broos

Een nieuw begin!

Tijdens de kerstviering op 22 december heeft onze voorzitter de nieuwe naam van onze vereniging officieel bekend gemaakt. Bij de notaris zijn de statuten gewijzigd en voortaan gaan wij als Gehandicapten Vereniging Roosendaal e.o. door het leven. Wij hopen als bestuur samen met u meer leden aan te trekken en onze vereniging weer bloeiend te maken.

Nieuwe naam voor onze vereniging
Het bestuur heeft tijdens de bestuursvergadering besloten dat onze vereniging voortaan verder gaat onder de naam:

Gehandicapten Vereniging Roosendaal e.o. 

Binnenkort zullen we het vast gaan leggen bij de notaris en wordt ook de website aangepast.

Rabobank Clubkas Campagne
Op vrijdag 22 april was de uitreiking van de prijzen van de Rabobank Clubkas Campagne. En wij, Ango Roosendaal e.o, waren op de tiende plaats terecht gekomen! We hebben een cheque ontvangen met een bedrag van € 567,-
Wij danken iedereen die op ons gestemd heeft, en natuurlijk ook de Rabobank. Foto's staan in het Fotoboek.

Paasviering 24 maart 2016
Afgelopen donderdagmiddag was onze jaarlijkse paasviering met een dienst voorgegaan door Pastoor van Oers. We werden weer verwend met paaslekkernijen van Marianne. Jac vertelde in zijn voorwoord dat het definitief over is met Ango Nederland. MAAR DAT GELDT NIET VOOR ONS! Wij gaan namelijk gewoon door! Onze vereniging blijft bestaan, wel onder een nog te verzinnen andere naam, maar we gaan door met onze gezellige bijeenkomsten en het zwemmen.Mocht u een goed idee hebben voor een nieuwe naam, dan horen wij dat graag! Het bestuur wenst u fijne paasdagen toe.

Al langere tijd worden er door meerdere mensen van o.a. het ANGO theezakjes gespaard voor Sterrebos. Deze worden gebruikt om schalen te beplakken of er wordt papierpulp van gemaakt waarmee vormpjes kunnen worden gevuld. In ons Fotoboek kunt u zien wat er mee gebeurt.

De reis naar de Keukenhof gaat helaas niet door ivm te weinig aanmeldingen!

Parkeren bij Saabgarage niet meer mogelijk!
Wij ontvingen dit bericht van Kees & Marian van de Hoge Brug:

Vandaag heeft Allee wonen bekend gemaakt dat de parkeerplaats vanaf 3 maart 2015 niet meer gebruikt mag worden als extra parkeerplaats voor de bezoekers van de recreatieruimte Hoge Brug.

 

Omschrijving van het besluit:

Onlangs is het dak ingestort van de oude garage deze puinresten hebben ze inmiddels verwijdert maar de muren zijn nu zo zwak dat er een groot instorting gevaar bestaat.

Allee wonen is eigenaar van het gebouw en terrein en zij zijn verantwoordelijk voor alle schade, zij nemen echter geen enkel risico op zich voor schade aan auto’s en personen die zich bij dergelijk incident op het terrein bevinden en hebben besloten de parkeerplaats definitief te sluiten.

Wij moeten dit besluit accepteren.

En we begrijpen uiteraard dat dit levensgevaarlijk is om hier nog op het terrein aanwezig te zijn.

Wij zijn toch dankbaar dat wij al die tijd van de parkeerplaats gebruik hebben mogen maken.

 

Wij hopen dat ook u de beslissing wilt accepteren en voortaan elders uw auto wil parkeren.

 

Tot zover…Met vriendelijke Groet, Kees & Marian van de Hoge Brug

ANGO NL wil zelfstandige verenigingen opheffen
Zoals jullie al in de vorige brief hebben kunnen lezen is de landelijke ANGO bezig met het opheffen van de zelfstandige verenigingen, waar wij ook toe behoren. Er gaat nogal wat mis met de communicatie vanuit Amersfoort dus op dit moment is nog niet alles duidelijk. Wij houden u op de hoogte van het nieuws hierover en de eventuele veranderingen die bepaalde keuzes met zich meebrengen.

Oud-Secretaris Ango Roosendaal overleden.
Geheel onverwacht is op 21 september oud bestuurslid Rinus Elsten overleden op 78 jarige leeftijd. In 1979 werd hij in het bestuur gekozen en in 1983 werd hij benoemd tot secretaris. In 1995 trad hij af als bestuurslid. Wij wensen zijn familie veel sterkte toe in deze moeilijke tijd.

ANGO ontvangt donatie uit Rabobank Clubkas Campagne
De Rabobank is in 2014 begonnen met de Rabo Clubkas Campagne.Het oude systeem van donatie is vervallen. In de Rabo Clubkas Campagne kan een vereniging zich
inschrijven om mee te doen en in aanmerking te komen voor een donatie.
De leden van de Rabobank, niet hetzelfde als rekeninghouder, krijgen 5 stemmen, die zij mogen uitbrengen op meerdere verenigingen van hun keuze, met een maximum van 2 stemmen per vereniging.
Er werden dit jaar 19.395 stemmen uitgebracht. Met een te vergeven bedrag van € 80.000.= is dat € 4.13 per stem. Onze ANGO had 239 stemmen wat staat voor € 988.=, die we mochten ontvangen.
Wij zijn heel blij en dankbaar voor wat Rabobank Clubkas Campagne voor onze vereniging heeft betekend. Leden van het ANGO die rekeninghouder zijn van Rabobank zouden als ze nog geen lid zijn dit kunnen worden, zodat ze volgend jaar ook
kunnen stemmen.
https://www.rabobank.nl/particulieren/lokalebanken/rw/clubkas_campagne/

Nieuwsbrief ANGO
Op http://www.ango.nl/nb/1403AngoNieuwsbrief.php?online=true staat de nieuwsbrief voor u klaar!

Website Hoge Brug
Sinds kort heeft de Hoge Brug een eigen website: www.hogebrugrsd.nl

Wij willen mee blijven doen! (Nieuws van www.ango.nl)
De Ango wil dat chronisch zieken en mensen met een beperking kunnen meedoen in de samenleving. Nu en in de toekomst. Daarom zijn wij een actie gestart tegen de voorgenomen bezuinigingen op de inkomensondersteuning. Wij gaan de strijd aan tegen de kabinetsplannen en willen de Tweede Kamer ervan overtuigen dat er geld beschikbaar moet blijven voor de mensen die het hard nodig hebben. Chronisch zieken en gehandicapten mogen niet veroordeeld worden tot een rol achter de geraniums. Bent u het met ons eens? Steun ons dan door onze petitie te ondertekenen en de mensen in uw omgeving te vragen dat ook te doen. Wij willen blijven meedoen!
Klik hier om de petitie te tekenen.

Vernieuwde website
Onze website heeft onlangs een update ondergaan. Dus het ziet er misschien iets anders uit dan u gewend was. Mocht u tips of vragen hebben over de website, of heeft u nieuws wat interessant is voor onze leden, mail het dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">

Waar kan ik gratis parkeren met mijn invalideparkeerkaart?
De heer Schaminee heeft een handige gids gemaakt waarin in een oogopslag te zien is wat de regels zijn in (bijna) iedere gemeente in Nederland. De gids past achterin het mapje van uw invalideparkeerkaart. Deze gids is vanaf heden te koop bij het secretariaat van afdeling Roosendaal e.o. (Voor de gegevens van onze secretaris kunt u terecht bij de pagina Contact) De kosten voor deze gids zijn € 5,50.

Koninklijke Onderscheiding voor onze penningmeester
Carla Hellemons-Pelders is op woensdag 29 augustus benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De onderscheiding werd uitgereikt door burgemeester Niederer. Carla zet zich al ruim 45 jaar in als vrijwilligster voor verschillende organisaties. Ze was tussen 1975 en 1985 verbonden aan de Goede Herder, en sinds 1985 bij de St. Josephkerk. Van 1992 tot 2007 was ze bestuurslid bij het Ouder Familie Comité. En van 2000 tot heden is ze bestuurslid bij het ANGO. Bovendien was ze van 2006 tot en met 2012 bestuurslid bij Huurdersvereniging Dijk en Donk. Wij feliciteren Carla met haar verdiende lintje!

Eerste Roosenspeld voor de heer Jan Mol
Burgemeester Jac Niederer reikte op 2 februari, tijdens de boerenraadsvergadering, de eerste Roosenspeld uit aan de heer Jan Mol. Hij ontvingt deze speld voor zijn maatschappelijke verdiensten en zijn bijdrage aan het Roosendaalse 'sociaal carnaval' in het bijzonder. Names het ANGO feliciteren wijonze erevoorzitter met dit bijzonder eerbewijs.

Zwemmen
Van 18.55 tot 19.40 zwemmen we op maandagavond in de Stok.