CONTACTAVONDEN

Jaarvergadering 16 mei 2019
Een vereniging is verplicht ieder jaar een jaarvergadering te houden om met de leden te overleggen, de jaarstukken te bespreken en verder alles wat het bestuur bezighoudt aan de leden voor te leggen. Ook wordt er op zo’n vergadering gestemd over belangrijke zaken, zoals nieuwe bestuursleden, beslissingen, jaarprogramma.

Er waren een aantal leden die het belangrijk genoeg vonden, deze jaarvergadering bij te wonen.

Na de vergadering werden de prijzen uitgereikt van de spelcompetitie, die op 2 mei is afgesloten. De volgende spelcompetitie begint waarschijnlijk op 6 september.

1 Jan Broos 421
2 Truus Goverde 392
3 Joost Polak 384
4 Ad Hellemons 373
5 Elly Broos 327
6 Carla Hellemons 305
7 Peter Antonissen 278
8 Wim Goverde 203

Na de vergadering zijn er nog drie rondes Bingo gespeeld, onder het genot van een drankje een gezellig samenzijn.

Barbecue 5 juli 2018
Onze jaarlijkse barbecue was een zomerse, warme, gezellige avond geworden. Het vlees van de Maros met salades en stokbrood smaakten goed. Ook zijn er nog mensen met leuke prijzen naar huis gegaan. Het was een geslaagde avond!

Jaarvergadering 31 mei 2018
Dhr. Jac Dekkers heeft afscheid genomen als voorzitter van onze vereniging. Het was gezellig druk en we werden zelfs verrast door Dhr. Jan Mol, onze vorige voorzitter, die nog een mooi woordje deed voor Jac. BNDeStem kwam langs met fotograaf en journalist. Mientje heeft aangegeven in november te willen stoppen. Joost Polak is toegetreden tot het bestuur. We zoeken nog meer mensen die ons bestuur willen vertegenwoordigen. Verder hadden we een leuke avond met dia's van Wim Goverde.

Grote Bingo 26 oktober 2017
De grote jaarlijkse bingo werd deze avond zeer goed bezocht! Het huis zat vol met onze leden en bewoners van de Hoge Brug. Veel mensen gingen met leuke prijzen naar huis.

Gezellige avond 30 augustus 2017
Deze avond hadden we een 'gezellige avond' gepland. En het was gezellig! De tafels werden bij elkaar gezet en we hebben gepraat over toekomstige contactavonden. Iedereen had het naar de zin, onder het genot van een drankje en een hapje. Kortom, erg gezellig.

Barbecue 22 juni 2017
Onze jaarlijkse barbecue was weer een succes. Het begon met regen maar werd gelukkig toch droog. Kees en Marianne hadden weer een lekker vleespakketje voor iedereen, en er waren mooie salades gemaakt. De loterij was ook een succes. Veel mensen gingen met een leuk prijsje of prijzen naar huis. 

Jaarvergadering 11 mei 2017
Afgelopen donderdagavond was onze eerste jaarvergadering onder onze nieuwe naam GVR. Helaas was de opkomst niet groot, waarschijnlijk mede veroorzaakt door het Eurovisiesongfestival en de voetbal op tv. Carla vertelde over het project van de ROGEP i.s.m Gemeente Roosendaal en de politie over het foutparkeren op invalideparkeerplaatsen. Er zijn kaarten beschikbaar die onder ruitenwissers gestoken kunnen worden als men een auto op een invalideparkeerplaats ziet die daar niet hoort te staan. Op deze manier worden mensen geconfronteerd met de gevolgen van foutparkeren. We hebben het ook gehad over uitjes, of het toch mogelijk is om weer een reisje te organiseren. Het bestuur gaat kijken of het mogelijk is om een kleiner busje te huren en zo ja, wat daar de kosten van zijn. Suzanne is afgetreden als bestuurslid en Dhr. van Gorcum neemt haar taken vanaf heden over. De voorzitter gaat volgende week met BNdeStem in gesprek voor een persbericht over onze nieuwe naam. We hopen langs die weg ook meer leden te kunnen verwelkomen.

Kaart-en spellenavond 16 maart 2017
Afgelopen donderdag was weer onze jaarlijkse kaart- en spellenavond. Er waren 2 tafels voor het rikken en 2 voor rummikub. Het was een gezellige avond en de winnaars gingen met een leuk prijsje naar huis.

Kerstviering 22 december 2016
Op donderdagavond was onze jaarlijkse kerstviering. De dienst werd verzorgd door Pastoor van Oers en er werd prachtig gezongen door het gelegenheidskoor St. Josephkerk. De avond was weer goed verzorgd door Kees en Marianne met lekkere broodjes en beleg en verrukkelijke beenham. Het was een gezellige avond.

Kaart- en Spellenavond 28 april 2016
Afgelopen donderdagavond was het weer tijd voor een spelletje rikken of rummicub. Er waren twee groepen die zaten te rikken en een groep voor de rummicub. Het was een gezellige avond en iedereen ging met een prijsje naar huis.

Kerstviering 17 december 2015
De dienst werd voorgedragen door pastoor Jan van Oers. Er werden samen bekende kerstliederen gezongen onder begeleiding van Herman en Caroline in 't Veen en Wim Goverde. Daarna was het tijd voor onze maaltijd, weer fantastisch verzorgd door Marianne van de Hoge Brug. We hebben met z'n allen een roerig jaar achter de rug bij het ANGO, maar we gaan voor het komende jaar onze schouders eronder zetten om weer verder te gaan.

Grote Bingo 19 november 2015
Het was weer tijd voor onze jaarlijkse bingo. Mientje en Diny hadden prachtige prijzen aangeschaft en er gingen weer veel mensen met de mooie prijzen naar huis.

ANGO Roosendaal e.o. 55 jaar
Op vrijdag 6 november was het zo ver, ons 55-jarig bestaan werd met een leuk feest gevierd in de Hoge Brug. Ondanks het feit dat het duidelijk is dat het met de landelijke ANGO helemaal niet goed gaat hebben wij met onze leden een welverdiend feestje gevierd. Er waren lekkere hapjes en het was erg gezellig. De middag werd begeleid door de Roosendaalse zanger Jan Koevoets die nummers van zijn nieuwe cd zong, maar ook de alom bekende gouwe ouwe.
Er werden ook 3 speldjes uitgedeeld aan de leden die al enige jaren bij onze vereniging zitten. Dit waren mevr. Maurits, mevr. Vlak, en mevr. Videler. Namens ons bestuur nogmaals van harte gefeliciteerd!

Kermisavond 3 september 2015
Ondanks de zeer lage opkomst (naast het bestuur met aanhang waren er maar 3 mensen) hebben we er toch een gezellige avond van gemaakt. Er zijn geen spelletjes gespeeld, maar wel enveloppen getrokken en knikkers geraden. We hebben met het kleine groepje gezellig aan tafel gezeten met de lekkere oliebollen van Marianne en een borreltje erbij.

Barbecue 11 juli 2015
Op zaterdag 11 juli was het weer tijd voor onze jaarlijkse barbecue. Het vlees en de salades werden verzorgd door Kees en Marian van de Hoge Brug. We boften met het mooie weer en konden daarom ook gezellig buiten bij de barbecues bijkletsen. Er werd na afloop nog een leuke loterij gehouden en er gingen een aantal mensen met mooie prijzen naar huis. Het was een gezellige en zeer geslaagde avond!

Jaarvergadering 21 mei 2015
Afgelopen donderdag was het weer tijd voor onze jaarvergadering met aansluitend enkele rondjes bingo. Helaas werd de avond niet druk bezocht, maar toch was het een vruchtbare vergadering. We hebben het gehad over de veranderingen bij het ANGO, nieuwe ideeen voor onze contactavonden en nog veel meer. Daarna was het tijd voor de bingo. Er werden leuke prijzen mee naar huis genomen.

Paasviering 2 april 2015
De dienst werd voorgeleid door Pastor Jan van Oers en werd opgeluisterd door mooie liedjes die Truus speciaal voor deze dienst had uitgezocht. Na de mis genoten we van de paaslekkernijen met als hoogtepunt de gevulde eitjes van Marianne.

Kaart- en spellenavond 19 maart 2015
Het was weer een gezellige spelletjesavond waar bij Skip-Bp, Rikken en Rummicub gespeeld werden. Iedereen ging met een prijs naar huis.

Nieuwjaarsreceptie 15 januari 2015
Het nieuwe jaar is weer begonnen! Wij startten met een diapresentatie van Wim Goverde en Toon Landa, afgewisseld met een paar rondjes bingo. Wim liet foto's van het Ango zien van de afgelopen jaren en Toon nam ons met zijn mooie plaatjes mee naar o.a. Slovenië en Italië.

Grote Bingo 20 november 2014
Donderdagavond werd weer onze jaarlijkse grote bingo georganiseerd met leuke prijzen. Het was een gezellige avond, er werd volop bingo geroepen en veel mensen gingen met een prijs naar huis.

Extra ledenvergadering 6 november 2014
Afgelopen donderdag hadden we een extra ledenvergadering vanwege het feit dat ANGO NL de zelfstandige verenigingen wil opheffen. Er waren 35 enquetes teruggekomen van de uitgezonden brieven waaruit bleek dat het meerdendeel van onze leden toch wel zelfstandig wil worden. Helaas waren er niet veel mensen op onze ledenvergadering gekomen, maar toch hebben we alles uitgelegd en zijn we met z'n allen een gesprek aangegaan over het hele gebeuren. Ook op deze avond bleek dat de meeste mensen de voorkeur geven aan zelfstandig worden. Het enige voordeel van bij het landelijk blijven is dat we met meer mensen een grotere vuist tegen Den Haag kunnen maken. Maar ook dat kunnen we regionaal aanpakken. De onderhandelingen met het landelijke bestuur zijn nog in volle gang, er is nog niets definitief besloten. Wij houden u uiteraard op de hoogte van wat er gebeurt.

WMO Voorlichting
Helaas waren er niet veel mensen op onze voorlichtingsavond maar we hebben wel veel interessante dingen gehoord van WMO teamleider Twan van den Hurk. Vanaf januari 2015 gaan er een aantal dingen veranderen bij de WMO. Het AWBZ gaat verdwijnen en word overgenomen door de Wet Langdurige Zorg (Wlz), gestuurd vanuit het Zorgkantoor. De begeleiding die onder de AWBZ valt gaat over naar de WMO.
Er word meer uitgegaan van wat de mensen wel kunnen in plaats van wat ze niet kunnen. Ook word er beroep gedaan op ieders eigen verantwoordelijkheid en er zal gekeken worden of mantelzorg eventueel ook ondersteuning kan bieden.
Wel heeft de gemeente een zorgplicht, dus er word altijd naar een oplossing gezocht. Zodra er meer bekend is zetten wij een link van het WMOloket op deze site.

Kermisavond 4 september 2014
Afgelopen donderdag was het weer tijd om het jaar te beginnen met onze kermisavond. Vier op een rij, Eendjes schieten, Blikken gooien, Sjoelen, Dobbelen, Kaasspel en het altijd aanwezige enveloppen trekken maakten onze kermisavond weer helemaal compleet. Iedereen ging met een prijsje naar huis.

Barbecue 28 juni 2014
Zaterdag 28 juni hadden wij onze jaarlijkse barbecue. Ditmaal hadden wij gekozen om dit in de Keijenburg te doen. De opkomst was niet zo heel hoog, 34 personen in totaal, maar dat hield ons niet tegen om toch een hele gezellige avond te houden.
De barbecue's stonden lekker buiten, waar tijdens het garen van het vlees leuke gesprekken werden gehouden. Ook de loterij was weer succesvol met leuke prijzen.

Paasviering 18 april 2014
De avond begon met een mooie mis, voorgeleid door Pastor Jan van Oers. Daarna een bakje koffie of thee met iets lekkers. Complimenten nog voor Kees (van de Hoge Brug) die voor ons eitjes met een heerlijke vulling had klaargemaakt. Het was een gezellige avond.

Kerstmis 19 december 2013
Het gelegenheidskoor van de Emmausparochie zong voor ons de mooie kerstliedjes tijdens de dienst die werd voorgedragen door Pastor Jan van Oers. Onze voorzitter deed een voorwoord met de prachtige overdenking van Toon Hermans: "Er zijn geestelijke krachten in ons die 'bergen kunnen verzetten'. Maar omdat het niet eenvoudig is met de krachten om te gaan, 'blijven de bergen' meestal waar ze zijn."
Daarna hebben we een heerlijke kerstmaaltijd gegeten. Het was een mooie en gezellige avond.

Grote Bingo 21 november 2013
Afgelopen donderdagavond werd erer een grote bingo georganiseerd. Er waren leuke prijzen te winnen met als hoofdprijs een prachtige mand vol met boodschappen. De gelukkige winnares was Janneke Nagtzaam. Het was een gezellige avond met zo'n 35 mensen die enthousiast aan het bingoën waren. Een aantal mensen ging met een leuke prijs naar huis!

Rolstoelpuzzelwandeltocht 15 september 2013
Helaas is deze jaarlijkse puzzeltocht afgelast wegens gebrek aan aanmeldingen.

Kermisavond 29 augustus 2013
Onze jaarlijkse kermisavond was helaas niet zo druk bezocht als anders, maar daarom niet minder gezellig. Na een lekker bakje koffie en wat bijgekletst te zijn van alle vakanties gingen we van start met de spelletjes. Deze avond konden we ons loslaten op Vier op 'n Rij, Eendjes Schieten, Knikkerstraat, Kazenspel, Ballen Gooien, Sjoelen en natuurlijk weer onze populaire lootjes trekken. Ook had Truus gezorgd voor een blikje met vruchtenhagel waar het gewicht van geraden moest worden. Diny won met slechts 1 grammetje verschil! John was eerste bij de spelletjes, Gita werd tweede en Diny werd, zelf erg verrast, derde. Al met al hebben we met een klein groepje een leuke avond achter de rug.

Jaarvergadering 6 juni 2013
Op donderdag 6 juni jl. werd onze jaarlijkse vergadering weer gehouden. Waarschijnlijk mede door het mooie weer was de opkomst niet zo hoog als we gehoopt hadden, maar dat mocht de pret niet drukken. Tijdens de vergadering kreeg het bestuur volop feedback van de leden waar wij erg blij mee waren. Graag horen we van u wat er verbetert kan worden, of waar u juist tevreden mee bent. Na de vergadering hielden we nog een paar rondjes bingo waar leuke prijzen mee gewonnen konden worden. Ondanks de lage opkomst was het een zeer geslaagde avond.

Jaarlijkse reis 10 mei 2013
Iedereen was op tijd bij Go Stores aan de Oostboulevard, zodat we om tien voor tien al op weg waren. Om kwart voor elf kwamen we bij het Bakkerijmuseum in Oosterhout aan. Eerst kregen we uitleg wat we precies moesten doen met de bal deeg die we kregen. De bakker deed het voor, hij maakte een hele mooie clown. Toen mochten we zelf aan de slag, iedereen kreeg wel wat bloem op zijn kleren, maar dat mocht de pret niet drukken. Toen de creaties klaar waren werden ze op de bakplaat gelegd (met de naam van de kunstenaar erbij) en eerst even ingevet. Daarna gingen ze in de oven. Intussen dat ze bruin werden gebakken kregen wij koffie/thee met een vers gebakken appelflap, iedereen was het over eens: er gaat niets boven vers!!! Nadat de koffieboel weer was opgeruimd, kregen we weer een lapje deeg, ditmaal om koekjes uit te steken met de verschillende vormpjes die op tafel werden gedropt. De meest leuke creaties werden gemaakt, die daarna ook in de oven werden gebakken. Ook hier werden de namen gelegd en nadat ze gebakken waren, kreeg iedereen een zakje met daarin de eigen gemaakte koekjes. Daarna gingen we op weg naar winkelcentrum Arendshof. De middag duurde erg lang, omdat het weer niet zo erg aangenaam was, dus was iedereen ruim op tijd bij Broeder Beer. Daar werden we verwelkomt door de manager en we hebben lekker gegeten. De sfeer was uitstekend. Voldaan zijn we weer huiswaarts gegaan en waren om 21.00 uur weer in Roosendaal, na een zeer geslaagde dag. We hopen dat we volgend jaar met een volle bus (we waren nu maar met 23 personen) op pad kunnen.

Kaartavond 18 april 2013
Het was een gezellige avond, waar we deze keer 14 personen hadden die wilden rikken en 5 personen om te jokeren. De mensen die normaal skip-bo of rummy cup spelen waren er niet. Het was een gezellige avond, want we spelen voor ons plezier en men helpt elkaar als iemand er even niet uit kan komen.

Paasviering 28 maart 2013
Op Witte Donderdag hadden wij onze paasviering in de mooi versierde ruimte van de Hoge Brug. Pastor Jan van Oers ging ons voor tijdens de dienst. Na de dienst hebben we gezellig koffie gedronken en genoten van de paaslekkernijen.

Nieuwjaarsbijeenkomst 17 januari 2013
Deze avond is helaas door het slechte weer niet doorgegaan.

Kerstviering 20 december 2012
Een mooie kerkdienst, met medewerking van Pastor Jan van Oers en opgeluisterd door het dames en herenkoor uit Welberg beleefden wij op deze donderdagavond. Daarna een heerlijke Brabantse koffietafel met lekkere broodjes, wederom fantastisch verzorgd door Kees en Marianne van de Hoge Brug. En met deze gezellige kerstviering sluiten wij het jaar 2012 af.

Grote Bingo 15 november 2012
De Grote Bingo was dit jaar weer een succes. Mede dankzij de bewoners van de Hoge Brug. Zij waren uitgenodigd om samen met de ANGO leden er een gezellige avond van te maken. En dat is gelukt! We hadden een zeer geslaagde avond, en veel mensen gingen met prachtige prijzen naar huis.   Voorlichting Kruisvereniging 4 oktober 2012 Het werd een korte avond toen bleek na een telefoontje van Carla dat onze gastspreek- ster José het glad vergeten was. Zij heeft aangeboden de avond alsnog te geven. In de volgende bestuursvergadering gaan we kijken hoe we dit kunnen regelen. José heeft haar excuses aangeboden en vond het erg dat de mensen er voor niets zaten.

Rolstoelpuzzelwandeltocht 16 september 2012
Op deze mooie dag reden we een puzzeltocht door het centrum in Hoeven. Vanuit café Ons Thuis vertrokken 3 groepjes met een vragenlijst. Ondanks dat niemand vraag 1 wist te beantwoorden zijn er toch hoge punten gescoord. Wim was de gelukkige win- naar met 155 punten! Volgend jaar wordt de tocht uitgezet door Ad, Jac en Wim.

Kermisavond 30 augustus 2012
De kermis is in de stad neergestreken, dus het was weer tijd voor onze jaarlijkse kermisavond. Met een aantal nieuwe spellen zoals eendjes schieten, pluimert en het Rad van Avontuur dachten we wat variatie erin te brengen. Onze erevoorzitter mocht het Rad bedienen, en maakte vele mensen blij met mooie prijzen. Aan het eind van de avond werden de punten geteld, en wederom gingen er heel wat mensen met een prijsje naar huis. Deze geslaagde avond werd mede mogelijk gemaakt door http://www.jdspelverhuur.nl

Barbecue 30 juni 2012
Zaterdag 30 juni was het weer tijd voor onze jaarlijkse barbecue. Voor het eerst op onze nieuwe locatie in de Hoge Brug. En dat is ons zeer goed bevallen! Er waren ook een aantal bewoners van de Hoge Brug zelf aangeschoven, en wij hopen dat zij het net zo gezellig vonden als wij. Diny en Mientje zorgden voor de lekkere slaatjes en Kees en Marianne voor het vlees. Het zag er allemaal weer prima verzorgt uit. De mooie prijzen bij de grote loterij zorgde er weer voor dat er een hoop lootjes werden ver- kocht. Verschillende mensen gingen met leuke prijzen naar huis. We mogen uitgaan van een zeer geslaagde avond!

Jaarlijkse Reis naar Madurodam & Scheveningen
Op 18 mei zijn we naar Madurodam en Scheveningen geweest. Een lekker zonnetjehield ons, net als vorig jaar, weer gezelschap in het drukke Ma- durodam. Een prachtig park vol met miniatuurversies van gebouwenen attracties uit Nederland. 's Middags reden we naar de boulevard in Scheveningen en ook daar hebben we volop genoten van het uitzicht en het goede weer. 's Avonds uit eten in Rucphen, wat wederom zeer goed bevallen is. Al met al hebben we samen een prachtige dag gehad vol gezelligheid en goed weer. Foto's gemaakt door Peter, Ludo, Diny, Wil, Diane, Wim & Suzanne zijn te vinden in ons Fotoboek.